В результаті пожежі в "Токіо Стар" загинуло дев'ять осіб / фото УНІАН

В Одесі дочка 73-річної громадянки Австралії, яка загинула в ніч на 17 вересня під час пожежі у готелі «Токіо Стар», вимагає 1 млн доларів компенсації за моральну шкоду.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з постанови Київського районного суду Одеси, ухваленої минулого тижня.

Зокрема, суд розглянув клопотання представника прокуратури про арешт майна одного із співвласників готелю з метою забезпечення цивільного позову.

Відео дня

Читайте такожПрокуратура назвала причину страшної пожежі в одеському готелі «Токіо Стар»

Як випливає з клопотання, в результаті пожежі у готелі «Токіо Стар» загинуло 9 осіб, понад 10 осіб отримали тілесні ушкодження (опіки). Серед загиблих - громадянка Австралії, донька якої заявила цивільний позов про стягнення матеріальної шкоди - понад 628 тис. гривень і моральної шкоди - 1 млн доларів.

Представником потерпілої заявлено клопотання - про вжиття заходів щодо накладення арешту на майно підозрюваного з метою забезпечення цього цивільного позову.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суддя задовольнив клопотання в повному обсязі.

Таким чином, арештовано все рухоме і нерухоме майно фігуранта, в тому числі житло, автомобілі, гроші та ін.

Встановлено, що фігурант є засновником і має цінні папери наступних юридичних осіб: «Юніком ЮГ», товариств з обмеженою відповідальністю - «Фірма «Київ сервіс», «Фірма «Київ плюс», «Фірма «Київ», «ДАГДА-2013», «Динара» і «ЛЮКСАПАРТ». Також йдеться про благодійний фонд «Світ не без добрих людей» і громадської організації «Центр захисту інвалідів».

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа, в результаті якого загинуло дев'ять осіб, ще дев'ятьох госпіталізовано.

Серед загиблих - 10-річна мешканка Сум та її мати, громадянка Австралії, жителі Дніпра, Києва, Одеської області. Згідно з результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих - отруєння продуктами горіння.

Власник готелю, підприємець Вадим Чорний 20 серпня був узятий під варту Київським районним судом Одеси. 28 серпня під час судового засідання, під час якого розглядалася апеляція Чорного на запобіжний захід, представник прокуратури заявив, що співвласник готелю Сергій Дурач вже залишив Україну. Чорний заявив, що Дурач не переховується за кордоном, а відсутній у зв'язку із запланованою поїздкою і скоро повернеться в Україну. Проте 2 вересня стало відомо, що прокуратура повідомила про підозру співвласнику, який від органу досудового розслідування ховається.

11 вересня правоохоронці повідомили про підозру старшому адміністратору готелю.