В даний час здійснюється асфальтування дороги від мосту в напрямку КПВВ / фото mvs.gov.ua

У районі Станиці Луганської на Луганщині продовжується відновлення мосту через р. Сіверський Донець, відкриття має відбутися до 27 листопада.

Як йдеться в повідомленні Офісу президента, наразі здійснюється асфальтування дороги від мосту в напрямку КПВВ.

Читайте такожКиян попереджають про можливі зміни в роботі метро через футбол на «Олімпійському»

Відео дня

"Зранку у неділю, 15 вересня, до місця, де проводить роботи ТОВ "Укртрансміст", прибули два вантажних автомобілі зі щебенем. Станом на 11:00 заасфальтовано майже 300 метрів із 750-ти правого боку дороги у напрямку моста. Також зранку завершено асфальтування лівої частини дороги. Крім того, продовжують роботу піротехніки", - йдеться в повідомленні.

Станом на 12:00 працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій обстежили частину території прилеглої лісопосадки у напрямку мосту. Було виявлено 32 небезпечних предмети. Загалом наразі розміновано, зокрема, 1,25 га ґрунтової дороги до лісу, понад гектар технологічної дороги; 1,37 га з правого боку та 1,35 га з лівого боку вздовж дороги та понад 2 га ділянки місцевості біля мосту радіусом 125 метрів.

Згідно з графіком, до 11 жовтня планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада – відкрити основний міст.

В Офісі президента нагадали, що 2 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про початок відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській – після того, як було розібрано блокпост на непідконтрольній українським військовим частині переправи.

Відновлення мосту через р. Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов’язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня українська сторона демонтувала останню фортифікаційну споруду, що розміщена в районі КПВВ «Станиця Луганська». Водночас бойовики не знесли будку, що створюватиме перешкоди під час ремонту мосту.