31% респондентів оцінили реформу в армії позитивно / Міністерство оборони України

Найбільш позитивно українці оцінюють проведену реформу в армії, найменше – у судах.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Читайте такожСеред держінституцій українці найбільше довіряють армії та президенту - опитуванняТак, 31% респондентів оцінили реформу в армії позитивно, ще 23% – нейтрально і стільки ж сказали, що не знають нічого про це, лише 14% – негативно.

Відео дня

Також відносно кращу оцінку опитані дали реформам в поліції: 18% оцінили її позитивно, 25% – нейтрально, третина – негативно.

Найбільш негативну оцінку отримали реформи судів і прокуратури (32-35% – негативно, 21% – нейтрально, 9-10% – позитивно, ще чверть –  нічого не знають про це).

Про реформи у СБУ, митній і податковій службі опитані поінформовані відносно менше – по 30% нічого не знають про зміни у цих інституціях. При цьому 10-13% оцінюють їх позитивно, 21-22% – нейтрально, 24-25% – негативно.

Опитування проводилося з 22 по 30 жовтня серед 2 тисяч. респондентів з населення України від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами та типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Як раніше повідомляв УНІАН, майже 75% українців підтримують боротьбу зі схемами ухилення від податків.