У Нацполіції буде створено інститут капеланства / фото УНІАН

У Національній поліції невдовзі буде створено інститут капеланства.

Читайте такожРозведення триває: ОБСЄ зафіксувала нові позиції терористів у Петрівському

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації МВС, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував капеланів силових структур США.

Відео дня

Він нагадав, що служба військового духовенства створена у Національній гвардії та Державній прикордонній службі, проте незабаром буде й у Нацполіції.

Міністр підкреслив, що багато працівників органів системи МВС є учасниками бойових дій. В умовах війни на сході і майбутнього миру роль церков дуже сильна.

«У Нацгвардії впроваджено структуру капеланського служіння, яка відповідає структурі більшості військових формувань багатьох країн світу. Ми ввели у батальйонах штатні посади військових священників. На випадок, коли гвардієць виконує бойові завдання у польових умовах, ми розробили та виготовили мобільний комплекс духовної підтримки», - сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що такої допомоги потребують не тільки бійці Національної гвардії.

«В середньому, поліцейський стає свідком близько 200 критичних ситуацій за свою кар’єру. Правоохоронцям теж потрібна допомога і підтримка, саме тому капеланська діяльність буде розширена, у тому числі, й на поліцію», - сказав Аваков.

Він наголосив на необхідності створювати групи професійної консультації, мережі капеланів, які завжди будуть готові прийти на допомогу.

Своєю чергою, капелани силових структур США висловили готовність допомогти зміцнити інститут капеланстава в Україні.

Вони також поділилася досвідом своєї країни і розповіли про програму підтримки поліцейських Peer support. Вона полягає в тому, що одні поліцейські можуть довіритися іншим. У рамках програми було створено неформальні групи і мережі родин поліцейських, щоб вони могли ділиться власним досвідом і шукати підтримки серед тих, хто їх якнайкраще розуміє. З належною підготовкою і навчанням групи Peer Counseling можуть самі долати власні проблеми в рамках спільноти.