53% опитаних респондентів зробили вибір на користь Зеленського / фото УНІАН

Більша частина українців (53%) переконана, що президент Володимир Зеленський більш ефективним у порівнянні з попереднім главою держави Петром Порошенком.

Читайте такожОпитування: найбільш українці позитивно оцінюють реформи в армії та поліціїПро це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Ще 15% опитаних респондентів дотримуються протилежної думки, а 22% – стверджують, що нічого не змінилося.

Відео дня

«Порівняльні оцінки інших центральних органів влади менш оптимістичні. Зокрема, 34% вважають, що діюча Верховна Рада є більш ефективною у порівнянні з минулим скликанням. 32% переконані, що нічого не змінилося, 17% – вважають її менш ефективною», – йдеться у підсумковому звіті дослідження.

У більшій ефективності чинного уряду Олексія Гончарука у порівнянні з урядом Володимира Гройсмана переконані лише 27% опитаних українців. 30% – вважають, що змін не відбулося, 19% – вважають його гірше попереднього Кабінету міністрів, а 24% – взагалі не змогли оцінити.

Також наголошується, що найбільш критичними в оцінках ефективності центральних органів влади є прихильники партії «Європейська солідарність» Порошенка.

Опитування у вигляді особистого формалізованого інтерв'ю проводилося з 20 по 24 листопада. Участь у ньому взяли 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,0%.

Як раніше повідомляв УНІАН, понад двох третин українців підтримують переговори з Путіним по Донбасу.