Адвокат подасть скаргу на рішення Печерського районного суду Києва / фото УНИАН

Адвокат підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета лікарки Юлії Кузьменко Владислав Добош проситиме апеляційний суд не обирати їй жодного запобіжного заходу, скасувавши тримання під вартою.

Про це адвокат Владислав Добош повідомив кореспонденту УНІАН.

На питання, коли він подасть скаргу на рішення Печерського районного суду Києва про тримання Кузьменко під вартою, Добош відповів: «Вже везу».

Відео дня

За словами адвоката, у скарзі він просить Київський апеляційний суд скасувати ухвалу Печерського райсуду Києва, якою Кузьменко взято під варту, та не обирати їй жодного запобіжного заходу, оскільки, на переконання адвоката, лікарка жодним чином не причетна до злочину, в якому її підозрюють.

Читайте такожЗахист подружжя Грищенків вимагає від МВС спростувати слова про їхню причетність до вбивства Шеремета

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікарку Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.