12 грудня в МВС заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб / УНІАН

Управління комісара ООН з прав людини слідуватиме за судовим процесом щодо фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомила заступник Верховного комісара ООН з прав людини Кейт Гілмор, передає прес-служба організації.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат підозрюваної Кузьменко проситиме апеляційний суд скасувати тримання її під вартою

Відео дня

«Ми зауважили арешти минулого тижня підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета та будемо слідкувати за відповідним судовим процесом», – цитує прес-служба слова Гілмор.

При цьому Гілмор заявила, що «притягнення до відповідальності відіграє важливу роль для забезпечення усіх прав, і повинне забезпечуватися незалежно від приналежності особи, що скоїла злочин, або особи потерпілого».

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікарку Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.