У Дрогобичі будинок обвалився у серпні 2019 року / Фото ДСНС

Житловий фонд в Україні перебуває в катастрофічному стані. ТСН.Тиждень дізнався, скільки українців можуть постраждати через руйнацію багатоповерхівок і показав, що їх може чекати на прикладі родин, які залишились без даху над головою у серпні минулого року в Дрогобичі.

У більшості «хрущівок», зведених у минулому сторіччі, закінчились проектні строки експлуатації – 60 років. За даними Держкомстату, лише офіційно в Україні визнано застарілим житловим фондом майже 45 тисяч будинків, аварійними – 16,5 тисяч.

Читайте такожУряд виділив кошти на житло потерпілим унаслідок обвалу у Дрогобичі

Відео дня

ТСН.Тиждень побував у Дрогобичі, де у серпні 2019 року один з таких будинків обвалився. Тоді загинули вісім осіб. 59 сімей залишились без даху над головою.

«Ми дізналися, що мешканці обваленого будинку в Дрогобичі вже п’ять місяців як безхатченки. І хотіли зрозуміти, чому так сталося. Хто винен, що людям досі не придбали житло, попри те, що кошти на це було виділено», - розповів спеціальний кореспондент ТСН.Тиждень Костянтин Грубич.

Поспілкувавшись з мешканцями аварійного будинку – і тими, хто лишився без даху над головою, і тими, хто проживає у сусідніх під’їздах, місцевою владою та експертами, ТСН.Тиждень дізнався, що схожі трагедії можуть спіткати десятки тисяч українців у будь-якому з регіонів країни.

У неділю, 2 лютого, в 19-30 ТСН.Тиждень розповість, чи можна запобігти масовому руйнуванню багатоповерхівок і що потрібно робити мешканцям «хрущівок» вже сьогодні, щоб не повторити долю дрогобичан.