Бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ та технічним умовам / фото ТСН

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Києві, повідомили про підозру технологу виробника, що постачав Збройним силам України неякісні бронежилети.

Як повідомила прес-служба ДБР, технолог ТОВ «НВП Темп 3000» підозрюється у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою.

«Слідством встановлено, що технолог товариства сприяла засновнику підприємства та посадовим особам Міністерства оборони у заволодінні грошовими коштами в сумі 61 677 000 гривень. Бюджетні кошти були використані на закупівлю бронежилетів «Корсар М3с 1-4», що не відповідають вимогам ДСТУ та технічним умовам», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Процесуальне керівництво в досудовому розслідуванні кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 ККУ здійснює Офіс генерального прокурора, оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте такожУ Міноборони показали, як перевіряють бронежилети (відео)

Як повідомляв УНІАН, 31 січня 2019 року було оголошено тендер і в подальшому проведено закупівлю 20 тис. бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на суму 176 млн грн.

5 листопада директор ДБР Роман Труба повідомив, що більшість закуплених Міністерством оборони неякісних бронежилетів прострілюються тими видами зброї, від якої вони повинні захищати.

У справі було оголошено підозри п'яти високопосадовцям Міноборони – генерал-майору, начальнику Головного управління Збройних сил України, а також чотирьом високопосадовцям Головного управління ЗСУ, які за попередньою змовою здійснили закупівлю неякісного речового майна за завищеними цінами.