Наметовий комплекс типу «Аляска» / фото twitter.com/USEmbassyKyiv

Сполучені Штати Америки передали Силам спеціальних операцій Збройних сил України наметове містечко вартістю 1,5 мільйона доларів.

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у мікроблозі Twitter.

«Нещодавно США надали навчально-тренувальному центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України наметове містечко вартістю 1,5 млн доларів», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, цю допомогу отримав 142-й навчальний центр ССО у Бердичеві (Житомирська область).

Читайте такожПТРК Javelin, комплекси "Зоопарк", літак Су-27: у Міноборони розповіли про укладені у минулому році контракти на постачання зброї

При цьому, як сказано у повідомленні на сайті американського посольства, під час церемонії передачі українським Силам спецоперацій наметового комплексу типу «Аляска», командир Європейського командування Сил спеціальних операцій США генерал-майор Кірк Сміт заявив, що радий тому, що США допомагають Україні.

«Хоча це може здатися дуже невеликою річчю – у плані наметів та приміщень, у яких солдати можуть жити, під час навчань – ми розуміємо, як і ви розумієте, наскільки важливо зробити міцним фундамент для їхнього навчання. Все починається з дуже міцної, стійкої основи. Немає кращої аналогії для цього, ніж бетон, який заливають під ці намети. Також важливо, щоб у вас була вся інфраструктура для забезпечення цих наметів електрикою і теплом», - заявив він.

Фото twitter.com/USEmbassyKyiv