Анастасія Зінченко з собакою / instagram.com/nastyazinchenko

Українка Анастасія Зінченко, яка відмовилася від евакуації з Китайського Уханя, тому що їй не дозволяли взяти з собою собаку, поскаржилася, що її ситуація так і не вирішилася. Більше того, про її історію всі забули.

Читайте такожЩе шестеро українців захотіли евакуюватись із охопленого коронавірусом Китаю

У своєму Instagram дівчина повідомила, що з 1 березня офіційно введено заборону на ввезення тварин в Україну з Китаю.

Відео дня

«Через 2 тижні після того, як мені подзвонив президент і пообіцяв допомогти, забрати мене з собакою, через два тижні Україна ставить заборону. Причиною якої є випадок у Гонконгу, у собаки підозра на коронавірус. І чомусь лише Україна поставила таку заборону. Зі мною ніхто не зв'язувався, мені не дзвонили вже протягом тижня, історія лиш стала гучною, і потім згасла. Ані про евакуацію нічого не чути, ані про те, що нам робити далі», - написала вона.

«Україна знову дотягла з евакуацією до такого моменту, коли на ряду стоять вже нові проблеми. Якщо б все зробили протягом першого тижня, коли я звернула за допомогою і мені пообіцяли, вже все забулося б і я скорше була вдома. Новин у мене немає абсолютно жодних наразі, що буде далі. Скільки триватиме карантин у Китаї і як я потраплю додому», - продовжила українка.

Зінченко розповіла, що з продуктами харчування, проблем у неї зараз немає. Але є проблеми з питною водою.

«Я не винна в тому, що одна єдина з людей, яких евакуювали з Уханя, відмовилася летіти без своєї собаки, відмовилася її кинути, і винесла цю проблему на загальний огляд. І навіть при такому ряді проблем, я її не кину, і я знаю що мене підтримає моя сім'я, мої близькі люди і ті, у кого теж є домашні тварини і усвідомлюють, що вони несуть за них відповідальність, в першу чергу, як за свого члена сім'ї», - уклала вона.

Нагадаємо, Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів 2 березня ввела тимчасову заборону на ввезення домашніх і диких м'ясоїдних тварин з Китаю. Під заборону потрапляють коти і собаки.

1 березня офіційно ввели заборону на ввезення тварин в Україну з Китаю. Цікаво виходить адже, так? Через 2 тижні після того, як мені подзвонив президент і пообіцяв допомогти, забрати мене з собакою, через два тижні Україна ставить заборону. Причина якої, є випадок у Гонконгу, у собаки підозри на коронавірус. І чому то тільки Україна поставила таку заборону. Зі мною ніхто не зв'язувався, мені не дзвонили вже протягом тижня, історія лише стала гучною, і потім згасла. Ні про евакуацію нічого чути, ні про те, що нам робити далі. Україна знову дотягла з евакуацією до такого моменту, коли на ряду стоять вже нові проблеми. Якщо б все зробили протягом першого тижня, коли я звернула за допомогою і мені пообіцяли, вже все забулося і я скорше була вдома. Новин у мене немає абсолютно ніяких зараз, що буде далі. Скільки триватиме карантин у Китаї і як я потраплю додому. Варіанти є, але це все лише тільки теорії. Це може тривати ще близько місяця (в кращому випадку). Вдома на карантині я і Міша з 20 січня. 19 лютого, в день евакуації українців) я вдома і виходити на вулицю не можна. З продуктами харчування, проблем зараз немає. Є проблема з питною водою, її я постараюся вирішити теж в найближчі дні, тому що вона закінчилася, але охорона будинку не змогла мені допомогти в цьому і вийти теж не дозволила. Знаєте, що ще хотіла б додати. Я не винна в тому, що одна єдина з людей, яких евакуювали з Ухань, відмовилася летіти без своєї собаки, відмовилася її кинути, і винесла цю проблему на загальний огляд. І навіть при такому ряді проблем, я її не кину, і я знаю що мене підтримає моя сім'я, мої близькі люди і ті, у кого теж є домашні тварини і дають собі звіт у тому, що вони несуть за них відповідальність, в першу чергу, як за свого члена сім'ї. 🐾

Публікація від Anastasiya Zinchenko (@nastyazinchenko_)

Як повідомляв УНІАН, посольство України 20 лютого заборонило Анастасії Зінченко забрати з собою собаку під час евакуації їх китайського міста Ухань, попри те, що вона зібрала всі необхідні документи, які там раніше вимагали.

21 лютого президент Володимир Зеленський пообіцяв дівчині, що знайде спосіб, як її повернути.