Президент України Віктор ЮЩЕНКО доручив голові Херсонської обласної державної адміністрації Борису СІЛЕНКОВУ провести роботи із розширення меж заповідника «Асканія Нова» та надання статусу заповідника території півострова Бірючий.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це йшлося сьогодні на зустрічі В.ЮЩЕНКА і Б.СІЛЕНКОВА “у рамках регулярних звітів главі держави керівників регіонів”.

Президент заслухав доповідь голови ОДА щодо соціально-економічної ситуації в області та звернув увагу на ряд поточних питань розвитку регіону.

Відео дня

Окрему увагу під час розмови було приділено темі вшанування на Херсонщині 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років. Як поінформував главу держави Б.СІЛЕНКОВ, в області налічується вісім районів, населення яких постраждало від Великого Голоду. За результатами проведеної в регіоні роботи, повідомив керівник ОДА, наразі виявлено дев`ять місць масових поховань жертв Голодомору, на двох з них вже встановлено обеліски.

Під час розмови, окрім того, обговорювалося питання завершення робіт із забезпечення населення області питною водою, газифікації населених пунктів тощо. Йшлося також про заходи щодо розвитку в регіоні вівчарства та виробництва з переробки вовни.

Глава держави звернув увагу на необхідність збільшення фінансування та загалом уваги місцевої влади до програм з національного усиновлення та інших форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Йшлося також про важливість впровадження енергозберігаючих технологій у дитсадках, школах, школах-інтернатах тощо.