фото tsn.ua

У Волинській області четвертий день тривають мирні акції з перекриття міжнародної траси Київ-Ковель-Ягодин.

Як повідомили УНІАН у секторі комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області, блокування дорожнього руху сьогодні, 8 травня, ще триває на автодорозі міжнародного значення Київ-Ковель-Ягодин поблизу сіл Заячівка та Озерне Ковельського району та на автодорозі Луцьк-Ковель у селі Воля-Любитівська цього ж району.

Читайте такожНа Волині 10 годин триває блокада варшавської траси (фото, відео)

Відео дня

Місцеві жителі таким чином висловлюють невдоволення рішенням щодо захоронення тваринних решток Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» на території їхніх населених пунктів.

фото tsn.ua

У поліції зазначають, що порушень правопорядку не зафіксовано. Охорону публічної безпеки забезпечують співробітники поліції Ковельського ВП ГУНП у Волинській області.

Правоохоронці радять водіям під час поїздок взяти до уваги перекриття руху на міжнародній трасі і обрати інші маршрути.

Крім того, люди погрожують заблокувати ще й залізницю, повідомляє ТСН.ua.

Як розповів ТСН Микита Малютін, чиї батьки і сестра беруть участь у блокаді, активісти цілодобово ходять пішохідним переходом, не даючи проїзду автомобілям. Одні активісти змінюють один одного на посту, інші приносять їм з дому їжу.

За словами Микити, наразі активісти затримують автомобілі тільки на добу, а потім пропускають, а на наступну добу збирають інші автомобілі. Автомобілі з дітьми вони пропускають. Проте люди вже готові заблокувати і залізницю, якщо їхні вимоги - прибрати гнилі рештки тварин - не будуть виконані.

Як пишуть місцеві ЗМІ, мирні акції тривають сьогодні і перед будівлею Ковельської міської ради. Люди принесли шини, бочки та поставили палатки і оголосили про безстрокову акцію. Вони вимагають, щоб рештки з ветсанзаводу не скидали поблизу їхніх домівок, а також відставки заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, який не виконав своєї обіцянки - до 28 квітня вивезти рештки з ветсанзаводу.

Читайте такожНа Волині активісти змусили владу звернути увагу на жахливий скотомогильник (фото)

Ковельська самооборона деякий час блокувала ту саму трасу М07, але в районі села Волошки, що на під'їзді до Ковеля, а також активісти перекрили трасу М19 Ковель-Луцьк в районі села Воля-Любитівська.

фото tsn.ua

Голова Поворської сільради Сергій Семенюк розповів, що ковельські активісти 10 травня збираються їхати в Київ на мітинг під Адміністрацією президента, щоб прискорити вирішення проблеми з ветсанзаводом, і сільські активісти також думають про те, щоб доєднатися до них.

Влада відреагувала на ситуацію поки що лише проведенням позачергової сесії Ковельської міськради, а також засіданнями комісії на обласному рівні, очолюваної губернатором Волинської області Володимиром Гунчиком.

6 травня комісія ухвалила рішення про початок перевезення відходів для компостування та захоронення. Для цього вже знайшли дві ділянки в Турійському районі поблизу сіл Соловичі і Клюськ, де рештки тварин мають захоронити, як зауважив заступник губернатора Сергій Кошарук, за всіма правилами поводження з небезпечними відходами.

Читайте такожНа Волині у поле вивезли 15 КамАЗів трупів тварин: обурені селяни перекрили варшавську трасу (фото)

"Під час засідання комісії було визначено більше десятка ділянок державної власності (це і військовий полігон, і лісовий фонд) за межами населених пунктів, де можна робити захоронення за технологією, яку використовують у разі захворювання свиней африканською чумою. Є досліждення, що сировина на ветсанзаводі не є заразною, там немає африканської чуми, але це питання потребує швидкого рішення, тому така технологія може бути застосована", - пояснив Кошарук.

Проте наразі є згода на часткове захоронення від депутатів Клюської сільради. Від низки інших сільрад поки що є лише попередня згода після розгляду питання на сходах селян.