9 січня 2011 року на 81-му році життя пішла з життя надзвичайно світла людина – Клара Пилипівна ҐУДЗИК, журналістка газети «День», автор книги «Апокрифи Клари Ґудзик» з серії Бібліотека газети «День» «Україна Incognita», громадський діяч, публіцист і філософ.

Про це УНІАН повідомили в газеті «День».

У виданні зазначили, що Клара ҐУДЗИК прийшла в журналістику після шістдесяти років, більшу частину життя пропрацювавши в технічній сфері, але сміливими і глибокими текстами відразу завоювала любов і повагу широкої аудиторії читачів. У першу чергу Клара Пилипівна зупинилась на релігійній тематиці й, будучи добре обізнаною в історії та філософії, завжди мала свій цікавий і нестандартний погляд. Завдяки цьому завоювала авторитет серед усіх конфесій, мала особисту зустріч з Папою Римським Іваном Павлом II. Проте Клара ҐУДЗИК завжди залишалась неупередженою в своїх поглядах і над релігійними протиріччями. Вільною і сміливою думкою, обізнаністю, безпосередністю і об’єктивністю запам’ятовуються тексти Клари ҐУДЗИК.

Відео дня

Разом з рідними та близькими редакція газети «День глибоко сумує з приводу непоправної втрати. З відходом у вічність Клари ҐУДЗИК дописана яскрава сторінка історії української журналістики, яка повинна вивчатися в університетах, відзначили у газеті.

Прощання з Кларою ҐУДЗИК відбудеться 12 січня о 10.30 на Байковому цвинтарі.

Колектив УНІАН приєднується до щирих співчуттів рідним та близьким Клари Ґудзик. Як зазначив головний редактор УНІАН Олександр Харченко, саме в УНІАН розпочала свою журналістську кар’єру Клара Пилипівна: “ Агентство випускало тоді щотижневі вісники “УНІАН-політика”, “УНІАН-суспільство”, і Клара Пилипівна готувала до них статті на релігійну тематику. Треба було бачити, з яким бажанням вона почала освоювати по суті нову для себе професію на сьомому десятку літ. Як кожен з нас, вона мала симпатії та антипатії, однак у своїх публікаціях вона завжди була виваженою, аргументованою та делікатною. В житті ж Клара Пилипівна завжди залишалась надзвичайно шляхетною та інтелігентною людиною, і такою її запам’ятають всі, хто був поруч”.