Кабмін Кабінет міністрів затвердив умови конкурсу продажу пакету акцій Національної страхової компанії «Оранта».

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення прийнято сьогодні на засіданні уряду.

Згідно з розпорядженням Кабміну, текст якого є у розпорядженні УНІАН, пакет складається з 1 908 001 акції, що становить 25% + 1 акція статутного фонду, номінальною вартістю 11161,8058 тис. грн.

Відео дня

Кабмін доручив Фонду держмайна провести в установленому порядку конкурс з продажу пакету акцій із застосуванням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону, встановити контроль за виконанням покупцем пакету акцій зобов’язань, передбачених договором купівлі-продажу цих акцій.

Згідно з умовами, у конкурсі з продажу пакету акцій «Оранти» мають право брати участь особи, які можуть бути покупцями об’єктів приватизації та відповідають таким кваліфікаційним характеристикам:

- провадження ними протягом не менш як 5 років прибуткової економічної діяльності з грошового посередництва або з інших послуг в сфері страхування на підставі відповідних ліцензій;

- підтвердження бухгалтерської звітності за 2003, 2004, 2005 роки однією з таких міжнародних аудиторських кампаній, як ERNST TSN AND YONG, KPMG, DELOTTE AND TO CHE, PRISE WATER HOUSE, COOPERS.

Початкова вартість пакету акцій становить 80 млн. грн.

Покупець у межах корпоративних прав зобов`язаний забезпечити провадження тих видів економічної діяльності, які існують на дату підписання договору купівлі-продажу; перевищення фактичного запасу платоспроможності товариства над нормативним запасом платоспроможності на останній день кварталу, що передує кварталу, в якому завершується строк дії зобов`язань за договором купівлі-продажу, на рівні не нижчому ніж той, що існує на останній день кварталу, що передує кварталу, в якому відбувся перехід права власності на пакет акцій.

Крім того, покупець зобов`язаний запобігти утворенню простроченої заборгованості товариства із заробітної плати перед працівниками, а також звільнення працівників товариства з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців від дати переходу права власності на пакет акцій.

Строк дії зобов`язань покупця становить один рік з дати переходу права власності на пакет акцій.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня голова правління НСК “Оранта” Олег СПІЛКА повідомив, що оцінює вартість 25%-го держпакету акцій компанії у 100 млн. грн.

Крім того, він повідомив, що мажоритарний акціонер компанії, “який проходить під брендом БТА”, має намір брати участь у конкурсі з продажу 25% акцій компанії, якими володіє держава.

Довідка УНІАН. Національна акціонерна страхова компанія «Оранта» була заснована 25 листопада 1921 року. До 1993 року компанія мала назву «Укрдержстрах». Статутний капітал ВАТ НАСК «Оранта» - 44,6 млн. грн.

За даними компанії на 1 січня 2007 року, її акціонерами були: Colorino Trading Limited - 24,98%, Saleta Limited - 20,22%, АКБ «Укрсоцбанк» - 14,4%, міноритарні акціонери - 15,5%. Фонд державного майна України володіє блокуючим пакетом у розмірі 25+1% акцій.

Наприкінці травня ц.р. афільована з казахстанським банком "Тураналем" компанія "Тураналем Секьюрітіс" викупила у АКБ «Укрсоцбанк» пакет акцій страхової компанії "Оранта". "Тураналем Секьюрітіс" стала власником 14,4416% акцій компанії.