Російський уряд до кінця 2007 року одержить 0,87 відсотків "Газпрому", яких державі бракувало для консолідації контрольного пакету газового концерну, повідомив глава “Росимущества” Валерій Назаров.

Акції будуть передані "Газпромом" “Росимуществу” в обмін на держчастку в регіональних газорозподільчих організаціях (ГРО) і компанії "Росгазифікація", що керує ними. План угоди вже узгоджений з віце-прем`єром Дмитром Медведєвим.

За даними газети "Ведомости", яка за своїми джерелами описала схему угоди 12 липня, передано буде 0,89 відсотка "Газпрому", а сам процес відбудеться в два етапи. Спочатку "Роснефтегаз" проведе додаткову емісію акцій, на які обміняє держпакет "Росгазифікації" (74,54 відсотка) та частки в 68 ГРО. Потім "Роснефтегаз" обміняє активи на акції "Газпрому", що належать дочкам концерну.

Відео дня

Наразі “Росимуществу” належить близько 38,3 відсотка "Газпрому". Ще 10,74 відсотка акцій газової компанії були куплені 2005 року і перебувають разом з акціями "Роснефті" на балансі "Роснефтегаза".

Лента.ру