15-16 вересня у «Парку Київська Русь» пройде Чемпіонат України з історичного фехтування «Зов героїв 2». Вперше 300 найсильніших бійців схрестять мечі у мега-битвах. Серед учасників спортсмени з Одеси, Львова, Києва, Харкова, Севастополя, Ялти, Дніпропетровська, Черкас, Полтави, Миколаєва, а також із Москви та інших міст.

Богатирі зійдуться помірятися силою сам на сам та у групових номінаціях: 5 на 5 воїнів, 21 на 21 боєць. Бої відбуватимуться на кількох майданчиках Парку одночасно. Найбільш масова мега-битва, в якій суперники зійдуться 100 на 100 та буде використана осадова техніка, відбудеться у суботу, 15 вересня о 13.30. У «Парку Київська Русь» все по-справжньому. Хто ж залишиться зі щитом? Визначення та нагородження переможців відбудеться у неділю, 16 вересня.

В добу лицарської звитяги відвідувачів Парку поверне і показ середньовічного військового костюму IХ-ХVI століть. Кращі клуби історичного фехтування, що реконструюють історію різних часів та країн, продемонструють гостям вбрання древніх русичів, воїнів хана Батия, німецьких та англійських лицарів.

Відео дня

Головною подією вечірньої програми в субботу, 15 вересня, стануть бої професіоналів історичного фехтування з України та Росії. Також увечері на гостей чемпіонату чекає яскраве й динамічне вогняне шоу, святковий феєрверк, концерт етно-рок-групи F.R.A.M. Ритми середньовічної музики пульсуватимуть у жилах, а рівень адреналіну від споглядання середньовічних боїв зашкалюватиме.

Захід відбувається за підтримки Міжпарламентської Асамблеї країн – учасниць СНД та Київської обласної державної адміністрації.

«Парк Київська Русь» розташований у с. Копачів, Обухівський район, Київська область. З Києва курсуватимуть маршрутні автобуси від станції м. Видубичі кожні 30 хвилин.

Для журналістів 15 вересня буде організовано прес-тур.

За детальною інформацією і з питань акредитації звертатись 044 461 99 37, 099 743 80 26, 067 263 30 24, odzenenko@gradkiya.com Оксана Дзененко.

Сайт «Парку Київська Русь»: http://www.parkkyivrus.com/