false

У Національній опері України відбулося нагородження ювілейної, 25-ї загальнонаціональної програми «Людина року». У нинішньому році нагороди вручалися як переможцям програми «Людина року-2020», так і власникам титулу «Людина року-2019», оскільки минулого року через карантинні обмеження церемонія не проводилася.

Так, в одній з головних номінацій — «Нова генерація року» — премію отримала директор Інституту журналістики і міжнародних відносин, проректор Київського національного університету культури і мистецтв, заслужений діяч культури України, доктор політичних наук, професор Інна Костиря.

false

"Вдячна за визнання вищій академічній раді ювілейної 25 премії загальнонаціональної програми «Людина року». Цю знакову нагороду я отримала завдяки людям, які дали мені можливість проявити себе, завжди були і є зі мною поруч, вчили і підказували вірний шлях. Я нескінченно щаслива, що в житті мене оточують люди, які надихають і постійно вірять в мене», — зазначила Інна Костиря.

Відео дня

У номінації «Діяч мистецтв року» премію отримав народний артист України, український театральний режисер, директор — художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський.

false

"У рідній Національній опері України імені Т. Г. Шевченка! Щиро вітаю переможця в нашій номінації "Діяч мистецтв року" Богдана Струтинського", - зворушливо привітала переможця лауреат номінації, Народна артистка України, солістка Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка Анжеліна Швачка.

Спеціальну премію ім. Геннадія Книшова "За вірність гуманістичним ідеалам і примноження загальнолюдських цінностей" отримав кардіохірург, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова НАМН України Василь Лазоришинець.

"Дякую членам Вищої Академічної Ради загальнонаціональної премії "Людина року"за нагороду... для мене це, в першу чергу, визнання роботи всього колективу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Н.Н. Амосова. Багатотисячний колектив нашого інституту продовжує традиції, закладені Миколою Амосовим, і ті традиції, які продовжив мій учитель, друг і наставник Геннадій Васильович Книшов», — написавши на своїй сторінці у Facebook Василь Лазоришинець.

Спеціальну премію "Покликання серця" за безпрецедентний особистий внесок і працю в боротьбі з пандемією COVID-19 отримала заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Ольга Голубовська.

false

«Спасибі всім, хто підтримував, спасибі тим, хто допомагав,— вам, українці, волонтерам, середньому і молодшому персоналу, керівникам різних рівнів, спасибі родині, що терпіли, і спасибі Богу, що живі... Будьте здорові, співвітчизники.Ми завжди поруч...» — написала Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook.

Нагороди отримали не тільки громадяни України. Міжнародну премію у сфері дипломатії отримав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс / фото Facebook

А премію "За значний внесок у розвиток партнерських, дружніх та економічних відносин з Україною" —  Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.