Кривошу не подобається, що на нього стали надягати кайданки, хоч він засудженим не є / УНІАН

Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус з пасажирами у Луцьку, оголосив голодування у слідчому ізоляторі.

Про це в коментарі ВолиньPost повідомив його адвокат Сергій Тиможинський.

Так Кривош протестує проти «неналежних» умов утримання в СІЗО. За словами адвоката, підозрюваний вважає застосування наручників невмотивованим, перші три дні правоохоронці від цього утримувалися. Зараз його утримують як засудженого, а не ув’язненого, хоч суд винним його ще не визнав.

Відео дня

Читайте такожРоковини вбивства Гандзюк: активісти палили шашки й розписали фарбою дорогу біля МВС (фото)

Також захисник Кривоша каже, що його підзахисному не дають змінного одягу, хоча він був серед вилучених при затриманні речей. Тож чоловік, за словами адвоката, пере свої речі в умивальнику.

У прокуратурі області журналістам відповіли, що прокурори систематично відвідують його в СІЗО, від ув’язненого скарг на режим чи умови тримання не надходили.

Як повідомляв УНІАН, зранку 21 липня у Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Ввечері всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

23 липня суд обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України). У суді Кривош назвав свій вчинок перфомансом.