Рябчук наразі перебуває у СІЗО, його мати в РФ / фото прес-служба Нацполіціі

ЗМІ не припиняють слідкувати за новинами про "дніпровського стрільця" - строковика Артемія Рябчука, який розстріляв п'ятьох людей на "Південмаші". Цього разу їм вдалося дізнатися деякі подробиці про матір військового.

Як повідомляє "Обозреватель" з посиланням на власні джерела, мати Артемія Маргарита Рябчук нібито почала отримувати погрози, тому не планує повертатися з Росії.

За інформацією журналістів, 54-річна жінка раніше поїхала до старшої доньки Юлії в Росію, щоб допомагати їй після пологів. "Обозреватель" пише, що після повідомлень про криваву бійню на "Південмаші" за участю її сина Маргариті Рябчук стало зле, стан її здоров'я погіршився. Крім того, їй стали надсилати смс з погрозами.

Відео дня

Читайте такожРозстріл у Дніпрі: ДБР розшукує жінку, яка вивезла нацгвардійця Рябчука з міста

Розстріл солдатів на "Південмаші" у Дніпрі - що відомо

Вранці 27 січня у Дніпрі, на території "Південмашу", 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник. Того ж дня був затриманий правоохоронцями.

Рябчуку повідомили про підозру за ст. 115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права на внесення застави. Мотиви скоєного злочину наразі невідомі. Слідство розглядає кілька версій, зокрема, нестатутні відносини.

Також розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості керівництва Нацгвардії.

Вас також можуть зацікавити новини: