Шкарлета звинуватили у неефективній підготовці до навчального року / фото УНІАН

Народна депутатка від партії "Голос" Інна Совсун звинуватила т.в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета в тому, що МОН запізно почав займатися фінансовим забезпеченням навчання в школах в умовах карантину.

Про це вона заявила в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1, передає ТСН.

"Зараз 3 вересня. Те, що ви зараз підготували проект постанови, якою плануєте виділити кошти на заходи захисту для вчителів і освітян, це м'яко кажучи, трішки запізно. Це треба було робити в липні. І ми з вами про це говорили в комітеті в липні", – вважає Совсун.

Читайте такожЗеленський заявив про готовність переведення шкіл на дистанційне навчання у разі "великої хвилі" COVID-19

Вона сказала, що питала, скільки грошей буде виділено з "коронавірусного" фонду для освітян, для студентів, для викладачів.

"Ви сказали: "Грошей немає. Можете ви як депутатка звернутись до Мінфіну – може, Мінфін вам щось дасть". Це не моя робота – звертатись до Мінфіну. Я звернулась до Мінфіну. Отримала, до речі, копію листа, який ви надіслали до Міністерства фінансів. Ви просили – вам відмовили. Але в тому, що ви просили, ані слова немає про заходи захисту. Нічого ви не просили для освітян задля захисту. Те, що ви зараз розповідаєте, що в Хмельницькому купили те, що необхідно, десь у Києві купили тощо, це місцева влада десь змогла, десь не змогла. А держава нічим не допомогла підготуватись до 1 вересня школам і університетам. Підготували проект постанови? Я перепрошую, це не підготовка до 1 вересня", – додала нардеп.

Вас також можуть зацікавити інші новини

  • Співзасновниця ГО "Батьківський контроль" та "Смарт освіта" Іванна Коберник розкритикувала дії т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. МОН звинувачують у вимозі до вчителів працювати більше, не забезпечивши їх зарплатою.
  • Незабаром між Міносвіти й страховими компаніями може бути підписаний меморандум про страхування працюючих вчителів-пенсіонерів, оскільки вони входять до групи ризику у період пандемії нового коронавірусу.