Станом на зараз ситуація у Дніпропетровській області стабільна і контрольована – регіон перебуває під повним захистом ЗСУ.

На території регіону немає жодного російського солдата чи ДРГ, повідомив голова Дніпропетровської ОДА, керівник Ради оборони Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

"Збройні Сили дають області змогу укріпитися. Використовуємо для цього кожну годину. Закликаю керівників районів, підприємств: самовільно не будуйте блокпости. Не перегороджуйте траси, вулиці. Це зашкоджує життєдіяльності міст. Нам треба вивозити мусор, забезпечувати продуктами магазини, ліками – аптеки. Затримка будь-якого транспорту неприпустима. Усі дії обов’язково узгоджуйте зі штабом оборони", – наголосив Резніченко.

Відео дня

За його словами, в області працюють транспорт, лікарні, магазини. Діє система оповіщення.

"Дякую всім громадянам області за дотримання дисципліни. Якщо є така можливість, залишайтеся вдома. Почувши сирену, не зволікайте: відразу в укриття. Це ваша безпека", – додав голова ОДА.

У Дніпропетровській області комендантська година діє з 20:00 до 6:00. У цей час заборонено виходити на вулицю та в громадські місця без спеціальних перепусток. Також заборонено знімати на фото та відео блокпости, дислокацію та пересування військової техніки, наголошують в обласній адміністрації.