Дітей з Херсонщини повернули додому / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Додому повернулися семеро дітей з Херсонської області, які майже півроку були розлучені з рідними

Про це повідомляють у офіційному Telegram-каналі Херсонської обласної військової адміністрації. Зазначається, що російські загарбники ще у жовтні 2022 року вивезли дітей до дитячого табору у окупованому Криму, але не повернули додому.

"Семеро дітей із Херсонщини, що майже півроку були у розлуці з рідними, нарешті прибули на свою землю, звільнену від ворога. Ще у жовтні минулого року загарбники примусово відправили маленьких українців в Євпаторію, нібито на "оздоровлення" у дитячий табір", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що маленьких українців вдалося повернути додому завдяки зусиллям волонтерів Благодійного фонду "Save Ukraine". 

Депортація дітей під час війни - що відомо

Нагадаємо, що цього місяця Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, їх звинувачують у примусовій депортації дітей з окупованих територій України.

Розслідування Лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадської охорони здоров'я виявило, що у Росії та окупованому Криму створили цілу мережу центрів, в яких утрималися українські діти. Їх передавали на всиновлення, а також "перевиховували".

В Офісі президента повідомили, що депортованим з України дітям  погрожували інтернатом та казали, що батьки від них відмовилися. 

Вас також можуть зацікавити новини: