Зрадник передавав дані про ЗСУ росіянам / фото СБУ

СБУ затримала ворожого інформатора у результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Харківської області.

Як йдеться у повідомленні відомства, зловмисник збирав для російських окупантів актуальні розвіддані про місця базування і переміщення Сил оборони у Куп‘янському районі. "Найбільше ворога цікавили напрямки польотів армійської авіації ЗСУ, зокрема ударних вертольотів. Також він передавав агресору маршрути переміщення українських бронетанкових підрозділів поблизу лінії фронту", - розповіли подробиці в СБУ.

Крім того, фігурант надсилав загарбникам фото наслідків російських повітряних ударів по місцевих об’єктах цивільної інфраструктури, у тому числі багатоквартирних будинках.

Відео дня

За даними слідства, російським інформатором виявився місцевий житель, який був "на зв’язку" з бойовиком одного з окупаційних угруповань РФ на східному фронті.

Отримані розвіддані ворожий поплічник передавав своєму "контактеру" у закритий чат в одному з популярних месенджерів.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу ("несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ").

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Зрадники в Україні

СБУ регулярно ловить зрадників України. Так, 17 липня СБУ затримала ворожого інформатора, який "звітував" ФСБ РФ про наслідки удару російських окупантів по кафе у Краматорську.

"Контррозвідники Служби безпеки затримали на Донеччині інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки ракетного удару РФ по кафе у центрі Краматорська 27 червня. Це завдання він отримав одразу після повітряної атаки на місто", - йдеться у повідомленні СБУ.

Вас також можуть зацікавити новини: