Юлія Гришина / Слуга народу

Членкиня парламентського Комітету з питань освіти, народна депутатка від фракції "Слуга Народу" Юлія Гришина написала книгу, в якій відверто розкрила всі особливості української освітньої системи.

Книга буде презентована 21 жовтня, повідомляти на офіційній сторінці партії "Слуга народу" у Фейсбук.

"Дійсно, у моїй книзі "Знання, які змінюють світ" є детальний аналіз вад української системи освіти. Втім, це не критика, а пошук шляхів подолання освітньої кризи в Україні. Адже перший крок до розв’язання проблеми – визнати, що ця проблема існує", – пояснила Юлія Гришина.

Відео дня

За словами народної депутатки, до написання книги її спонукала ситуація з якістю української освіти та невідповідність сучасним викликам.

"Ми постійно стикаємося з тим, що муніципальні дитячі садочки здебільшого виконують функцію камери схову для малюків, поки батьки на роботі. Головне завдання у школах – завчити та відтворити інформацію, щоб підготуватися до ЗНО. А виші взагалі мало орієнтуються на запит ринку праці, тому маємо 49% безробітних з вищою освітою. Це діагноз нашій освітній системі", – вважає депутатка.

Вона переконує, що Україна здатна впровадити досвід країн, які є світовими лідерами, щоб подолати освітню кризу. 

"У Фінляндії 30 років тому був високий рівень безробіття, постійно знижувався ВВП та зростав зовнішній борг. Але країна інвестувала в освіту та науку, і тепер ВВП на душу населення майже $55 тис., а в Україні – $3659. Тож відповідь на запитання, чи маємо ми вчитися у фінів, очевидна. Моя книга не рецепт від хвороби, а запрошення до діалогу. Тому що кардинальні реформи в освіті нам потрібні вже зараз", – констатує Гришина.