'Серце Азовсталі': яку допомогу можуть отримати захисники Маріуполя та їхні рідні

На сьогодні проект "Серце Азовсталі" розгорнув масштабну підтримку не лише захисників Маріуполя, але і їхніх родин. Це допомога їм за 6 напрямками.

Насамперед йдеться про медичну допомогу бійцям, зокрема реабілітацію та психологічну підтримку. Також проект вже видав перші 10 сертифікатів на лікування та протезування. 

Також проект "Серце Азовсталі" забезпечує захисників Маріуполя необхідними речами після повернення з полону, допомагає з юридичними консультаціями, отриманням освіти, перекваліфікацією, сприяє відкриттю власного бізнесу бійців.

Відео дня

Серед партнерів ініційованого українським бізнесменом Рінатом Ахметовим "Серця Азовсталі" - Protez Hub, фонд "Маша" Маші Єфросініної, фонд "Діти Героїв" та інші. Ідея цього проекту - залучити до допомоги захисникам Маріуполя найширші можливості для повернення військовим та їхнім близьким гідного життя та здоров’я. 

Наприклад, напрямок "Серце Азовсталі. Родина" передбачає гранти на вищу освіту, перекваліфікацію, післядипломну освіту, юридичну допомогу, допомогу з працевлаштуванням, закупівлю комп’ютерної техніки.  

Як розповіла керівниця ГО "Серце Азовсталі" Ксенія Сухова, шість напрямів проекту розроблені з шаною та увагою до кожного захисника та членів їхніх сімей після опрацювань сотень звернень та розуміння потреб бійців і їхніх рідних. 

Нагадаємо, що український бізнесмен виділив 1 млрд грн на проект "Серце Азовсталі", він став частиною мілітарної ініціативи "Сталевий фронт Ріната Ахметова".  

Проект "Серце Азовсталі" допомагає військовим усіх підрозділів, що перебували в Маріуполі з лютого по травень 2022 року. Також підтримка  надаватиметься родинам полонених, безвісти зниклих та загиблих оборонців Маріуполя.