Ілюстрація REUTERS

У соціальних мережах триває дискусія через позицію McDonald's не обслуговувати клієнтів онлайн російською мовою в Україні.

Читайте такожУ "Данон Україна" відреагували на рекламу російських колег з одним терористів Пореченковим (відео)Раніше УНІАН писав, що дискусія розгорілася через те, що в онлайн-сервісі замовлень мережі можна вибрати тільки українську та англійську мови.

Користувачі Facebook і Twitter активно вітають позицію адміністрації McDonald's і сміються над тими, у кого вона викликала невдоволення:

Відео дня

«Наскільки пам'ятаю, у всі часи McDonald's був чи не першим місцем, де ти міг гарантовано почути українську мову в сервісі»;

«McDonald's опинився в центрі мовного скандалу! Вони посміли в Україні надавати послуги українською!»;

Скандал навколо McDonald's / скріншот
Скандал навколо McDonald's  / скріншот
Скандал навколо McDonald's  / скріншот
Скандал навколо McDonald's  / скріншот

«McDonald's  підтримує українську, мову солов'їну. Danone підтримує вбивцю українців. Не переплутайте!»;

«Якщо ми підтримаємо українську мову в McDonald's , то уявляєте, що там не буде ні одного ватана! Це ж просто подарунок долі!»;

«McDonald's  в Україні зробив свої сайти на мові. Шарій – кремлівська с***лка (рудий пес), закликає порвати McDonald's  за це, але сам нарвався».

Скандал навколо McDonald's / скріншот

«Геноцид українців: закон п'яти колосків, Голодомор, репресії. Геноцид російськомовних: в McDonald's немає російського меню».

Скандал навколо McDonald's  / скріншот

Скандал навколо McDonald's  / скріншот

Багато з тих, хто відреагував, вважають цілком логічною позицію McDonald's : «Закликають бойкотувати McDonald's. Типу, з електронного табло прибрали російську мову, залишили українську та англійську. А що незвичайного? Держава – Україна, державна мова – українська, документообіг ведеться українською. Відповідно. Логічно ж».

Скандал навколо McDonald's  / скріншот

У компанії відзначають, що відповідно до законодавства основною мовою комунікації для них є українська.

«Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування в соціальних мережах, наведена інформація на сайті і в куточку споживача. Також українська мова є пріоритетною для нас і в спілкуванні з відвідувачами. Однак наші співробітники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять», - роз'яснили в компанії.

Раніше УНІАН писав, як днями в Україні розгорівся скандал через рекламу компанії Danone з участю російського актора Михайла Пореченкова, який у 2014 році стріляв з кулемета в Донецькому аеропорту по українських захисниках в касці з написом «Преса».