У Києві проходить транс-марш, фото УНІАН / Дмитро Хилюк

У Києві на Михайлівській площі відбувається акція прихильників традиційних цінностей під назвою «Молитва за звільнення ЛГБТ- людей від гріховної залежності».

Читайте такожПідозрюваний у створенні ПВК Семенченко потрапив у кардіореанімацію

Як передає кореспондент УНІАН, її учасники біля пам’ятника княгині Ольги прочитали молитву. У своїй промовах вони виступали проти пропаганди трансгендеризму.

Відео дня

В цей час до учасників акції намагався підійти учасник акції на підтримку трансгендеризму. Чоловіку на вигляд 65 років. Він свистів у свисток та щось вигукував англійською мовою. Поліцейські попросили його повернутися до своїх однодумців.

Учасники акції на підтримку трансгендеризму розмістилися на Михайлівській площі за 50 м від пам’ятника княгині Ользі. Наразі їх вже – близько 5 десятків, серед них майже всі молодь віком до 30 років. Вони щільно оточені шеренгою правоохоронців.

До Михайлівської площі прийшли близько сотні учасників руху «Традиція і порядок».

Учасники акції наразі спускаються вулицею Трьохсвятительською до Європейської площі. Вони вигукують гасла: «Ні трансфобії», «Мій гендер – мій вибір», «Моє тіло – моє діло».

Колонна в щільному оточенні правоохоронців. За правоохоронцями йдуть прихильники сімейних цінностей.

Що відомо про подію

  • Марш проводять до другої річниці затвердження Міжнародної класифікації хвороб 11 перегляду Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
  • Їхні противники проводять паралельну акцію під назвою «Молитва за звільнення ЛГБТ людей від гріховної залежності»
  • Центр Києва у зв'язку з кількома одночасними акціями посилили поліцією.