Компанія Xiaomi анонсувала випуск нової моделі смарт-телевізора Redmi / ua.depositphotos.com

Компанія Xiaomi анонсувала випуск нової моделі смарт-телевізора Redmi. Повідомляється, що панель буде оснащена операційною системою Fire OS і підтримкою Amazon Alexa. Віртуальні помічники перетворюють телевізор на універсальний пристрій, частину системи розумного будинку. Розглянемо, на що здатні ці помічники.

Віртуальні помічники перетворюють телевізор на універсальний пристрій

Управління голосом

Наявність віртуального асистента перетворює телевізор на справжній хаб, через який можна отримати доступ до всіх пристроїв у будинку та керувати ними дистанційно. Поки що складно уявити, які можливості будуть через кілька років, але вже сьогодні вони вражають.

Відео дня

Перевага голосового помічника в тому, що відпадає необхідність самостійно копатися в налаштуваннях телевізора. Це зручніше зробити за допомогою голосу. Деякі помічники навіть можуть підтримувати розмову. Виконання команд у більшості випадків здійснюється без використання пульта дистанційного керування, а за допомогою голосового помічника. Сучасні технології розпізнавання мови працюють практично безпомилково. Голосове управління зручне та просте.

У деяких платформах розумного будинку є кілька персонажів, і їх можна змінити за бажанням. Якщо раніше голосові помічники розпізнавали лише типові команди, то сьогодні вони розуміють довільні запити. Можливість користуватися звичайним браузером залишається. Але також в асистентах передбачені способи керування за допомогою Bluetooth-пульта та додатка.

Пошук контенту

Завантаживши програми онлайн-кінотеатрів, користувач може швидко знайти фільми, що цікавлять, або передачі за допомогою віртуального асистента. Якщо до телевізора підключено стереосистему, з нього зручно слухати музику. Перегляд фільмів не обмежений під час підключення до Інтернету. На великому екрані зручно грати в комп'ютерні ігри або вибирати товари в онлайн-магазині. Обробка інформації проводиться на віддалених серверах, а ТВ-панель є засобом відображення відеопотоку.

На великому екрані зручно грати в комп'ютерні ігри або вибирати товари в онлайн-магазині

Найпопулярніші помічники та їх можливості

На ринку надано вибір голосових помічників. Кожен має свої особливості. Розглянемо найпопулярніші віртуальні помічники. Перший у списку - Apple Siri. Хоча його можливості сьогодні ідентичні конкурентам, із нього все починалося. Siri доступна тільки на пристроях Apple і має такі переваги:

  • гарне розуміння мови;
  • повноцінна взаємодія зі Smart House;
  • насичена база даних про погоду, новини та бізнес;
  • рекомендації щодо перегляду фільму.
Найбільш популярні віртуальні асистенти - Apple Siri та Google Now

До недоліків відноситься відсутність доступності для багатьох сервісів та додатків. Другий за популярністю - Google Now. Працює на пристроях Android та інших ОС як додаток. Його плюси:

  • взаємодія із музичними програмами та онлайн-сервісами;
  • у базі є актуальні дані про розклад літаків, поїздів та автобусів;
  • дає точну інформацію щодо організації маршруту.

Серед мінусів — надмірна ініціативність помічника.