REUTERS

14 жовтня на НСК "Олімпійський" у Києві відбувся матч відбору на Євро-2020, в якому збірна України приймала Португалію.

Команда Андрія Шевченка святкувала перемогу з рахунком 2:1.

Читайте такожУкраїна - Португалія - 2:1: онлайн матчу відбору на Євро-2020

Відео дня

У першому таймі португальці намагалися контролювати м'яч, але робили це не дуже впевнено. Збірна України, у свою чергу, скористалася шансом вже у другій атаці. Степаненко заробив кутовий, який подав Марлос, а Яремчук на добиванні відправив м'яч у ворота гостей.

Команда Шевченка відчула впевненість і на 27-й хвилині реалізувала ще один епізод. Миколенко на фланзі несподівано пройшов опонента і миттєво віддав пас у центр штрафного, де відірвався від опіки Ярмоленко і розстріляв ворота Патрісіу. До перерви шансами гостей можна назвати два удари зі штрафного від Роналду, але обидва рази на шляху м'яча ставали захисники.

У португальців у другому таймі на поле вийшов Жоау Феліш, однак гострота все також виходила від Роналду. Форвард "Ювентуса" спочатку пробив зі штрафного - Пятов з труднощами відбив загрозу. Потім Кріштіану пробивав вже з гри - м'яч після рикошету йшов у дальній кут, але воротар "Шахтаря" в красивому стрибку врятував Україну.

Все перевернув арбітр Тейлор на 72-й хвилині. Степаненко за гру рукою отримав другу жовту і залишив нашу збірну в меншості, а португальці отримали право пробити пенальті. Покарання виконав Роналду - 2:1. Шевченко відразу прибрав з поля Яремчука і збірна України без форварда пішла в глибокий захист.

Найскладнішим відрізком стали останні хвилини. Роналду після подачі з флангу пробив головою - Пятов у стрибку врятував нашу команду. Практично відразу Данилу завдав дальній удар і українців врятував каркас воріт. Збірна України зуміла втримати перемогу у меншості.

Україна - Португалія - 2:1

Голи: Яремчук, 6, Ярмоленко, 27 - Роналду, 72

Україна: Пятов, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко (Пластун, 90+4), Зінченко, Степаненко, Малиновський, Ярмоленко, Яремчук (Коваленко, 73), Марлос (Коноплянка, 63)

Португалія: Патрісіу, Семеду, Пепе, Діаш, Геррейру, Данилу, Моутіньо (Фернандеш, 56), Маріу (Брума, 68), Б. Сілва, Роналду, Гедеш (Феліш, 46)

Попередження: Степаненко, Ярмоленко, Зінченко, Коваленко - Пепе, Діаш

Вилучення: Степаненко, 72 (друга жовта)

Україна здобула шосту перемогу і набрала 19 очок, вигравши групу B. Доля другої путівки на Євро-2020 вирішиться між Сербією і Португалією - команди розділяє лише один пункт.

Українці заключний матч кваліфікації проведуть 17 листопада проти Сербії на виїзді, але ця гра вже не матиме турнірного значення для підопічних Шевченка.

УНІАН раніше повідомляв, що визначилися чергові учасники Євро-2020.