Бєсєдін був усунений від футболу на рік / фото: ФК Динамо

Нападник київського "Динамо" Артем Бєсєдін розповів про те, як заборонений препарат фонтурацетам потрапив до нього в організм, за що згодом він був дискваліфікований УЄФА.

Читайте такожФорварда Динамо Бєсєдіна дискваліфіковано на рік

Гравця збірної України цитує Sport Arena.

Відео дня

За словами Бєсєдіна, він поскаржився на головний біль і помилково взяв у клубного лікаря таблетку Ентропа, діючою речовиною якого є фонтурацетам.

"Я сказав лікарю, що головний біль різко посилився і попросив таблетку. Він сказав, що всі ліки в сумці в багажному відсіку автобуса і що зараз немає часу зупинятися для цього, тому що ми спізнювалися на матч.

Але він сказав, що може дати Кетанов зі своєї аптечки. Я взяв таблетку... Пізніше я дізнався від лікаря, що у нього були Кетанов і Ентроп в сусідніх відділеннях аптечки. Зовні вони зовсім не відрізняються, і я не помітив різницю", - прокоментував ситуацію Бєсєдін ще під час розслідування.

В УЄФА врахували всі пом'якшуючі обставини, в результаті чого було прийнято рішення відсторонити Бєсєдіна на один рік. Покарання набуло чинності з 19 грудня 2019 року.

Нагадаємо, Бєсєдін провалив допінг-тест після матчу п'ятого туру групового етапу Ліги Європи проти "Мальме". Раніше повідомлялося, що клубний лікар "Динамо" Леонід Миронов в січні був тимчасово відсторонений від роботи з першою командою.

Як повідомляв УНІАН, "Динамо" продовжило контракт з Бєсєдіним, незважаючи на допінг-скандал.