Олександр Севідов відсторонений на п'ять років / фото: Металіст-1925

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу завершив додатковий розгляд справи щодо участі клубу "Суми" у договірних матчах.

Про рішення КДК повідомляється на офіційному сайті УАФ.

За результатами розгляду справи "Суми" позбавлені статусу професійного клубу. Їм заборонено брати участь у змаганнях ПФЛ в наступному сезоні.

Відео дня

Відомому українському тренеру Олександру Севидову, який працював у "Сумах" консультантом, заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов'язану з футболом, строком на 5 років і ще на 5 років умовно, із встановленням іспитового терміну 2 роки.

Читайте також"Народ на трибунах швидко все зрозумів": колишній воротар розповів про договірний матч в українському футболі

Аналогічне покарання отримав тренер "Сум" Олександр Мартюк.

Екс-керівнику "Сум" Ростиславу Козару, футболістам Єгору Луговому та Олега Давидову довічно заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов'язану з футболом. Тренер Сергій Золотницький, а також футболісти Тарас Дурай і Сергій Гаращенков відсторонені від футболу на три роки. Ще ряд гравців команди отримали дискваліфікацію на один рік або менше.

У дискваліфікованих тренерів, гравців і функціонерів є десять днів для оскарження рішення.

За неофіційними даними, "Суми" брали участь у договірних матчах протягом півтора років і за цей час провели близько 30 поєдинків з "потрібним" результатом. На цих матчах різними особами було зароблено близько 10 мільйонів доларів.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що апеляційний комітет УАФ подвоїв дискваліфікацію двох арбітрів за договірні матчі.