Збірна України з самбо / sambo.net.ua

Збірна України з самбо завоювала бронзу на ІІІ Кубку Європи, що проходив у неділю в Мадриді.

Як повідомляє Федерація самбо України, змагання проходили у форматі "стінка на стінку". Цей вид програми передбачав по 5 поєдинків для кожної команди: у жінок - у вагових категоріях до 60 кг і до 68 кг, у чоловіків - до 68 кг, до 82 кг і до 100 кг. Перемога визначалася за кількістю виграних сутичок. 

У чвертьфіналі українці зустрічалися зі збірною Молдови. Вже за результатими трьох перших поєдинків наші спортсмени забезпечили собі вихід до наступного раунду - 3:0. Остаточний же рахунок 3:2. 

Відео дня

Читайте такожНа чемпіонаті світу з самбо український призер зворушливо освідчився у коханні своїй дівчині

З мінімальним розривом завершилося і півфінальне протистояння з росіянами, на жаль, не на нашу користь. Доля битви вирішалася в останній сутичці, а так українці дали хороший бій - 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

У матчі за "бронзу" проти Іспанії великих проблем не виникло - 4:1 на користь України. Цю медаль вибороли Владислава Нецвіт (Харківська область), Катерина Москальова (Дніпропетровська область), Уляна Кляпка (Київ), Дмитро Євдошенко (Харківська область), Кирило Мельниченко (Харківська область), Артур Саркісян (Донецька область), Олексій Ніженко (Чернігівська область), Андрій Болобан (Черкаська область), Олексій Моісєєв (Київ).

ІІІ Кубок Європи з самбо (Мадрид, Іспанія)

Призери

1. Росія.

2. Франція.

3. УКРАЇНА.  

Слід відзначити, що напередодні у суботу українці вибороли 23 медалі у персональних змаганнях на Кубку Європи в Мадриді - 8 золотих, 9 срібних і 6 бронзових. Плюс у командній першості з бойового розділу було здобуто "золотий" кубок, а у спортивному самбо у жінок і чоловіків - по "срібному".

Володарями золотих медалей на турнірі стали - Марія Буйок (до 52 кг, Івано-Франківська область), Андрій Болобан (до 100 кг, Черкаська область), Станіслав Бондаренко (понад 100 кг, Запорізька область), Денис Артимчук (до 52 кг, бойовий розділ, Одеська область), Дмитро Яцько (до 62 кг, бойовий розділ, Київ), Владислав Руднєв (до 82 кг, бойовий розділ, Донецька область), Максим Колмаков (до 90 кг, бойовий розділ, Київ), Данило Білоусов (до 100 кг, бойовий розділ, Київ).

Таким чином, загалом з урахуванням командної бронзи у "стінка на стунку" "синьо-жовті" везуть додому 24 нагороди (8 золотих - 9 срібних - 7 бронзових) плюс "золотий" і два "срібні" кубки у командній першості.

Загалом у Кубку Європи взяли участь представники 22 країн.

Як повідомляв УНІАН, українці завоювали 11 медалей на чемпіонаті світу з самбо, що проходив у листопаді в Бухаресті.