Еліна Світоліна / твіттер WTA

У Мадриді стартував престижний теннисній турнір серії Premier Mandatory, в якому боротьбу почали відразу п'ять українських тенісисток.

Перша ракетка України Еліна Світоліна зазнала сенсаційної поразки в першому ж раунді від маловідомої француженки Полін Парментьє. Поєдинок завершився з рахунком 6:4, 7:6 (8:6) на користь суперниці Еліни.

Читайте такожСвітоліна: в цьому році мрію виграти Ролан Гаррос

Відео дня

В цілому матч тривав трохи більше півтори години. Початок зустрічі був повністю за французькою тенісисткою, яка одразу забрала кілька геймів на подачі Еліни і довела рахунок до 5:1 у першій партії. Українка виграла три гейми поспіль, але на більше її не вистачило - перший сет програно - 4:6.

У другій партії Еліні також довелося відіграватися в рахунку, але їй, здавалося, все ж вдалося вирівняти становище і довести справу до тай-брейку. В ході тай-брейку Світоліна відіграла три матч-боли, але на четвертому невдало прийняла подачу суперниці, зігравши в аут.

Таким чином, Світоліна програла свій дебютний матч після тривалої перерви, яка тривала більше місяця. Зазначимо, що Еліна вперше вийшла на корти WTA з кінця березня, коли брала участь на турнірі в Маямі.