Рафаель Надаль / фото REUTERS

Перша ракетка світу Новак Джокович і другий номер світового рейтингу Рафаель Надаль пробилися у фінал "Ролан Гаррос-2020".

Надаль став першим фіналістом турніру після того, як обіграв аргентинця Дієго Шварцмана. Іспанський тенісист здобув перемогу в трьох сетах - 6:3, 6:3, 7:6.

Читайте такожЧерез маму української тенісистки: на юніорському Ролан Гаррос на корт викликали саперів

Відео дня

Надаль вийшов у фінал на турнірах "Великого шолома" в 28-й раз в кар'єрі. При цьому він встановив новий рекорд за кількістю фіналів на одному "шоломі" - іспанець в 13-й раз буде боротися за титул на "Ролан Гаррос". Примітно, що в попередніх дванадцяти фіналах він здобував перемогу.

Джокович у півфіналі обіграв грека Стефаноса Циципаса. Серб виграв у п'яти сетах - 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Джокович в 27-й раз в кар'єрі зіграє у фіналі на турнірах "Великого шолома" і в п'ятий раз буде боротися за титул на "Ролан Гаррос". На рахунку сербського тенісиста одна перемога на Відкритому чемпіонаті Франції (у 2016 році).

Ролан Гаррос-2020: що потрібно знати

  • Першість в Парижі проходить з 21 вересня по 11 жовтня. Це третій турнір "Великого шолома" в 2020 році після Australian Open і US Open.
  • Днем раніше визначилися фіналістки в жіночому одиночному розряді.
  • У жіночому одиночному розряді від України виступали Даяна Ястремська, Катаріна Завацька, Марта Костюк, Катерина Козлова та Еліна Світоліна, яка дійшла до чвертьфіналу.
  • У парному розряді на чвертьфінальній стадії "Ролан Гаррос" зупинилася Марта Костюк, яка виступала разом з представницею Білорусі Олександрою Саснович.
  • Фінал в жіночому одиночному розряді пройде 10 жовтня, а в чоловічому - 11 жовтня.