Льюїс Хемілтон / Фото REUTERS

Гонщик "Мерседеса" Льюїс Хемілтон після перемоги на Гран-прі Айфеля отримав цінний подарунок від Міка Шумахера - сина легендарного гонщика Формули-1 Міхаеля Шумахера.

Читайте такожФормула-1: Хемілтон виграв гонку в Німеччині та повторив рекорд Шумахера

Шумахер-молодший вручив британцеві шолом свого батька, в якому Міхаель виступав за "Мерседес".

Відео дня

Хемілтон здобув 91-ту перемогу у Ф-1, повторивши рекорд німця. Наступний тріумф дозволить британцеві стати абсолютним рекордсменом "Королівських гонок" за кількістю виграних етапів.

Міхаель Шумахер сім разів ставав чемпіоном Формули-1, тоді як Хемілтон шість разів завойовував титул і близький до сьомого чемпіонства.

З 2013 року Шумахер-старший перебуває у важкому стані через травму голови, яку він отримав під час катання на лижах. Його син вже дебютував у Формулі-1 на тестах у рамках минулого етапу.

Фото REUTERS
фото REUTERS

Формула-1: положення в чемпіонаті

  • В особистому заліку Хемілтон залишається лідером, маючи в активі 230 очок. Друге місце утримує напарник британця Валттері Боттас - на рахунку фінського пілота 161 очко. Першу трійку замикає Ферстаппен - 147 пунктів.
  • У Кубку конструкторів абсолютне лідерство у "Мерседес" - 391 очко. У "Ред Булл" - 211 очок, а у "Рейсінг Пойнт" - 120.
  • Наступний етап сезону відбудеться 25 жовтня - Гран-прі Португалії.