Абсолютним рекордсменом за всю історію виявився Ulefone Power Armor 13 / фото Ulefone

Популярний техноресурс GSMarena протягом останніх 12 років проводив власні випробування часу автономної роботи різних смартфонів й мобільних гаджетів. За цей час було протестовано рівно 1058 телефонів. Першим став Nokia N9, а останнім – Realme GT5 з підтримкою зарядки на 240 Вт.

Мобільний світ істотно змінився за десятиліття. і в GSMarena перейшли на нову систему тестування. Початковий тест автономії охоплював лише голосові дзвінки, перегляд веб-сайтів та відтворення відео. Ось хто був монстром автономії в останні 12 років:

  • Абсолютним рекордсменом за всю історію виявився Ulefone Power Armor 13, який ресурс протестував у 2021 році. У нього встановлено акумулятор ємкістью 13 200 мАг, а загальний "рейтинг витривалості" досягає майже 300 годин. 
  • Це на голову перевершує можливості найближчого конкурента – Doogee S88 Pro. Це ще один "невбивний" смартфон, який може протриматися на одному заряді 202 години з акумулятором місткістю 10 000 мАг.
  • Що стосується тесту відтворення відео, то тут результат вийшов доволі несподіваним. Мініатюрний Sony Xperia 10 V з батареєю 5000 мАг випередив Ulefone на цілу годину. По суті, телефон товщиною 8,3 мм і вагою 159 г (в порівнянні з 20,8 мм і 492 г у Power Armor 13) став одним з найкращих мобільних пристроїв з точки зору часу автономної роботи і займає 3-тє місце в загальному рейтингу автономності з показником в 175 годин.
  • Один з небагатьох "нормальних" смартфонів, що потрапив в п'ятірку кращих – це Realme 6i 2020 року випуску. Він також отримав акумулятор місткістю 5000 мАг, а рейтинг його витривалості склав 186 годин. 

Якщо говорити про актуальний тест автономності, інший портал Tom's Guide зібрав топ найвитриваліших смартфонів. У 2023 році найбільше значення відіграє оптимізація між внутрішніми елементами смартфона (залізом) і його програмною начинкою (софтом). 

Відео дня

Якщо ви в пошуках нового смартфона або апгрейда старого, бенчмарк AnTuTu ділився рейтингом Android, які пропонують найкраще співвідношення ціни та продуктивності. Як зазначається, восени 2023 року на ринку можна знайти все більше бюджетних флагманів.

А якщо ви хочете недорогий айфон, недавно з'явилася інформація, що вже на початку 2024 року має вийти iPhone SE 4. За чутками, він буде оснащений 48-мегапіксельною камерою, як в iPhone 15, а діагональ екрана зросте до 6,1 дюйма.

Вас також можуть зацікавити новини: