Сюжет дня : Підозра Медведчуку

Підозра Медведчуку

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти наближеного до "куму Путіна" Віктора Медведчука народного депутата від Партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne. Мовлення цих телеканалів було припинено в цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч на 3 лютого.

Прес-секретар президента України Юлія Мендель заявила про підтверджений факт фінансування зазначених телеканалів з боку Російської Федерації.

19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування санкцій проти голови політради партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Загалом відповідне рішення ухвалено стосовно 19 юридичних та 8 фізичних осіб.

11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді двом депутатам Верховної Ради - Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Новини підозри Медведчуку

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся