Для багатьох пар перша спільна відпустка є справжнім випробуванням / фото ua.depositphotos.com

Спільна подорож зі своєю другою половинкою має безліч плюсів – від можливості спільно насолоджуватися заходом Сонця на березі моря з келихом вина до економії. Однак також спільна відпустка може покласти край стосункам.

Як пише The Independent, приблизно 60% опитаних туристів зізналися, що розглядають свою першу романтичну відпустку з новим партнером як випробування, за підсумками якого вони зможуть визначити, чи дійсно вони сумісні.

Згідно з дослідженням, проведеним на замовлення Tui Blue, пари занепокоєні тим, що перебування поруч одне з одним увесь день і ніч може спричинити в них справжній шок і змусити їх замислитися, чи справді їм подобається їхній партнер.

Відео дня

Зазначається, що три найбільші страхи для молодих пар у відпустці включають хропіння під час сну (29%), виділення газів поруч з партнером (29%) і спільне використання ванної кімнати (26%).

Серед інших неприємностей, які турбують людей, – це усвідомлення того, наскільки вони брудні (20%). І хоча немає нічого поганого в близьких стосунках із сім'єю, 13% респондентів заявили, що, дізнавшись, що їхній партнер щодня спілкується з сім'єю через FaceTime, вони почали сумніватися в статусі їхніх стосунків.

Експерт із науки про взаємини Пол Брансон згоден, що стрес з приводу відпустки з коханою людиною може стати справжньою проблемою.

"Перша спільна поїздка – це захопливий, але нервовий крок для більшості молодих пар... Може виникнути тривога через те, що ви проводите так багато часу один з одним, що це може розкрити одне одному потенційні дратівливі або незвичайні звички... або, що ще гірше, "нехороші", – зазначив Брансон.

При цьому експерти встановили, що занепокоєння з приводу розставання з новим хлопцем або дівчиною накопичується з віком: опитування 2004 дорослих у віці від 18 до 65 років показало, що 41% людей у віці 56-65 років чекають, доки мине шість місяців, щоб забронювати спільну відпустку. Тим часом, люди у віці 18-35 років з більшою ймовірністю перевіряли свої стосунки швидше, не гаючи часу на те, щоб побачити, чи процвітають їхні стосунки, чи різко припиняються після поїздки. Дослідження показало, що 20% людей у цій віковій групі говорили про спільну відпустку вже після двох тижнів знайомства.

Водночас Брансон дав новоспеченим закоханим кілька корисних порад, як зробити першу спільну відпустку комфортною для обох. Це включає в себе вибір маршруту відпустки, який відповідає інтересам обох, щоб звести до мінімуму конфлікти і максимізувати шанси весело провести час разом.

Як повідомляв УНІАН, раніше дослідження Hotels.com показало, що третина пар розлучаються під час відпустки через "готельні звички" партнера. При цьому 88% учасників опитування заявили, що поведінка партнера в поїздках відбила в них бажання подорожувати спільно.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.