МАУ скасувала польоти через бойовії дії / REUTERS

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» ухвалила рішення про скасування рейсів до Єревана до 31 жовтня 2020 року в зв'язку з високим ступенем ризиків для безпеки в зоні вірмено-азербайджанського конфлікту.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожЖурналісти розповіли, як турецькі готелі заманюють туристів попри коронавірус (відео)

Відео дня

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» ухвалила рішення про скасування рейсів до Єревана до 31 жовтня 2020 року. Відповідний крок обумовлено високим ступенем ризиків для безпеки польотів у зоні вірмено-азербайджанського конфлікту, - йдеться в повідомленні.

Прес-служба підкреслила, що це рішення синхронізується з позицією Державної авіаційної служби України про існування високого рівня ризиків на невизначений строк.

Згідно з повідомленням, МАУ розраховує відновити виконання рейсів до Вірменії після стабілізації ситуації.

«МАУ буде уважно стежити за розвитком подій та ухвалить рішення щодо виконання подальших рейсів до Єревана наприкінці жовтня. МАУ розраховує відновити виконання рейсів до Вірменії після стабілізації ситуації. Визначальним фактором буде підтвердження високого рівня безпеки польотів у цьому регіоні», - сказано в повідомленні.

Прес-служба повідомила, що представники авіакомпанії забезпечать необхідну комунікацію з пасажирами, які вже придбали квитки на рейси до Єревана, та нададуть їм всю необхідну підтримку, яку передбачає ця ситуація.

Скасування польотів через воєнні дії в Нагірному Карабаху

  • 3 жовтня авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» за результатами оцінки ризиків скасувала виконання рейсу PS611 до Єревана, запланованого на 5 жовтня.
  • Першого жовтня авіакомпанія МАУ скасувала регулярний рейс Київ-Єреван PS611, запланований на п'ятницю, 2 жовтня, о 17:10, а також перенесла відновлення рейсів до Баку на кінець жовтня.

Довідка УНІАН. Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили одна одну у взаємних обстрілах, внаслідок яких є загиблі. У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан та загальну мобілізацію. Азербайджан запровадив воєнний стан із 28 вересня.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД та США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».