Тепер для поїздок до США не потрібен сертифікат вакцинації / фото REUTERS

Міжнародним мандрівникам, які прямують до США, з 12 травня 2023 року більше не потрібно буде надавати авіакомпаніям при посадці на літак діючий сертифікат вакцинації від коронавірусу.

Як пише The Independent, 11 травня в США офіційно закінчується "надзвичайна ситуація в галузі громадської охорони здоров'я у зв'язку з COVID-19", і продовжувати її більше не будуть.

"Адміністрація скасує вимогу вакцинації проти COVID-19 для федеральних службовців, федеральних підрядників і міжнародних авіапасажирів в кінці дня 11 травня, в той же день, коли закінчиться надзвичайний стан в галузі охорони здоров'я COVID-19", – йдеться в заяві Білого дому.

Відео дня

Обмеження на в'їзд до США через коронавірус

45-й президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд до США з Європи та цілої низки інших країн для боротьби з коронавірусом у березні 2020 року. 

Відкрилася для іноземних відвідувачів Америка лише в листопаді 2021 року. Відтоді, протягом останніх 18 місяців, влада США вимагала від міжнародних мандрівників сертифікати повної вакцинації.

При цьому у червні 2022 року США скасували обов'язковий тест на COVID-19 для туристів з інших країн.

США залишалися однією з небагатьох країн світу, де досі діяли COVID-обмеження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.