Крим перестав бути конкурентоспроможним туристичним напрямком / Фото: УНІАН

Росіяни незадоволені цінами на відпочинок в Криму. Цього року вартість відпочинку на окупованій території стала ще вищою, а сервіс та умови за роки після анексії не покращилися.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Зазначається, що росіянам на початку травня заборонили літати до Туреччини, а перельоти на курорти до Єгипту досі так і не відкрили. У більшості жителів РФ залишилося не так багато альтернатив для відпочинку: або Крим, або Сочі.

Читайте також"Це краще за секс!": туроператор з Росії пораділа тому, що окуповану "Ялту змило до єб*н*ів" (відео)

Власники кримських апартаментів скористалися ситуацією і вже накрутили ціни.

Одна з російських турагентів розповіла, що її клієнти попросили підібрати готель на півострові. Коли вона стала моніторити ціни, то зрозуміла, що вибрати там нема з чого. Про свій досвід вона емоційно розповіла на відео. За словами жінки, зараз в Криму за номер в готелі з ремонтом 20-річної давнини і навіть без яєчні на сніданок просять 6 тисяч рублів на добу (2500 грн або 92 долари).

Подібні скарги зараз можна знайти на російських форумах і в соцмережах.

"Я тут недавно підрахував відпустку на кінець червня. Емірати на 20-30% дешевше Криму виходять, якщо порівнювати приблизно однакові умови. А так ... Чотирикімнатна квартира в Алушті коштує 8400 руб. (3500 грн) на добу. Переліт з Пітера 12 тис. руб. (5000 грн) + трансфер + поїсти. І все сотка виходить (41 600 грн)", - написав користувач vladomirspb на форумі pikabu.ru.

За його словами, відпочинок в 3-зірковому готелі в Еміратах зі сніданком, обідом, обійдеться в 50 тис. руб. (20 800 грн).

З посиланням на дані сайту 101hotels.com зазначається, що відпочинок в Ялті на тиждень в кінці червня в 5-зірковому готелі Mriya resort SPA для двох обійдеться в 835 тис.грн зі сніданком.

У 4-зірковому Ялтинському міні-готелі "Маріїно" в той самий час ціна становить 37 тисяч грн, але без харчування. У Семиїзі в готелі "Садиба Блакитна Затока" (4 зірки) в кінці червня відпочинок на двох зі сніданком обійдеться в 42 700 грн.

Ці ціни не йдуть в жодне порівняння з турецькими, особливо з урахуванням рівня сервісу та інфраструктури. У Туреччині в кінці червня можна відпочити удвох в 5-зірковому готелі за ціною в 8-9 тисяч гривень. За ціною в 30-40 тисяч гривень пропонується преміальний відпочинок рівня ultra all inclusive.

Як розповів журналістам екс-міністр туризму Криму, а нині голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв, у такої ситуації є об'єктивні причини. Зокрема - окупація і російський мілітаризм.

"Причина в тому, що якщо до 2014 року пріоритетом на півострові був туризм і все робилося крізь призму того – добре це для туризму чи ні. То зараз головний пріоритет там - військовий комплекс. І все робиться тільки для нього", - пояснює Лієв.

За словами експерта, Якщо раніше ціни на готелі в Криму формувалися за формулою мінус 25% від вартості готелів в Краснодарському краї, то тепер все навпаки.

"Ось в Криму і Сочі є абсолютно однакові готелі – це "Перлина" і "Ялта Інтурист". Раніше ціна на номер в ялтинському готелі була на 25% нижче, ніж в Сочі. Цього року все навпаки", - зазначив він.

За словами фахівця, на вартість відпочинку впливають два основні чинники. Перший - люди. Раніше на півострів їздили відпочивати більш вимогливі і навіть більш платоспроможні туристи. Було багато іноземців - навіть з Європи та Туреччини.

Відпочивати летіли і росіяни, при тому це були багатші туристи. Тепер з РФ приїжджають менш платоспроможні люди, оскільки клієнти з грошима обирають відпочинок в інших країнах.

Другий чинник - криза туристичної галузі Криму, яка перебуває під санкціями.Відпочиваючих стало менше, і платять вони менше. Відповідно, у власників готелів немає зайвих коштів на навчання персоналу. А при цьому їм потрібно якось компенсувати падіння доходів, що і виражається в підвищенні цін.

Вас також можуть зацікавити новини