У Польщі покращили графік руху поїздів / фото ua.depositphotos.com

У Польщі з 10 березня 2024 року почне діяти новий розклад поїздів, у якому маршрути за ключовими напрямками суттєво скоротяться за часом.

Як пише Warszawa Nasze Miasto, найбільші зміни відчують пасажири з Варшави. Так, час у дорозі від столиці до гірськолижного курорту Закопане скоротиться приблизно на годину – тепер дорога займе 4 години 44 хвилини. Найшвидший поїзд із Кракова до Закопане доїжджатиме за 2 години 17 хвилин (замість 2 години 26 хвилин зараз).

Поїзди з Варшави до Гданська доїжджатимуть за 2 години 29 хвилин, з Варшави до Познані – також за 2 години 29 хвилин, з Любліна до Варшави – за 1 годину 45 хвилин, а від Бидгоща до Варшави – за 2 години 56 хвилин.

Відео дня

Як пояснили у прес-службі місцевих залізниць PKP Polskie Linie Kolejowe, такі поліпшення в розкладі стали можливими після завершення робіт із будівництва так званого Картузького обходу, через який на добу тепер проходитимуть шість пар поїздів.

Оновлений розклад діятиме до 9 червня 2024 року.

Як повідомляв УНІАН, раніше в "Укрзалізниці" пояснили, що робити пасажирам, які не встигли на поїзд через протести фермерів у Польщі.

Хоча наразі рух поїздів між Польщею та Україною відбувається в стандартному режимі, чимало пасажирів, які автомобілями та автобусами добираються на поїзди між країнами, скаржаться, що вони не можуть вчасно дістатися вокзалів через перекриття трас польськими активістами.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.