Київ у пітьмі / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Через постійні російські ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру міста України занурилися в пітьму.

Фотокореспонденти УНІАН прогулялися вечірнім Києвом, щоб показати, який нині вигляд має столиця України, яку усі звикли бачити в яскравій ілюмінації.

Ситуація з відключенням світла у Києві

З моменту першої масштабної ракетної атаки Росії на енергетичну систему України 10 жовтня 2022 року, чи не найбільше страждає українська столиця Київ, адже саме це місто росіяни намагаються позбавити нормальної життєдіяльності, тим самим нашкодивши економіки країни. Щоб підтримати енергетичну систему, в Україні почали запроваджувати почергові відключення електроенергії – стабілізаційні, аварійні та екстрені.

Відео дня

Саме Київ, який є ще й найбільшим українським споживачем електроенергії, найбільше страждає від планових відключень електроенергії. Фактично, в такому режимі місто живе з жовтня. При цьому за тиждень з моменту останньої великої ракетної атаки 23 листопада 2022 року Києву досі не вдалося вийти на режим стабілізаційних відключень світла за графіками – часом кияни мають в своїх оселях світло лише по кілька годин на добу, а дехто взагалі сидить без електроенергії по кілька діб.

Водночас відключення електроенергії торкнулося не лише помешкань киян, комерційних приміщень та підприємств – також в місті значно скоротили зовнішнє освітлення, навіть світлофори не завжди працюють. Це, у свою чергу, призвело до збільшення кількості аварій на дорогах, в тому числі смертельних.

Вас також можуть зацікавити новини: