Морський лев на пляжі в Каліфорнії / фото REUTERS

У Каліфорнії (США) після послаблення карантину туристи змогли повернутися на популярні пляжі, але виявилося, що місце вже зайняли морські леви.

За рік з гаком з початку пандемії коронавірусу природа настільки очистилася, що на колись популярні туристичні локації повернулися дикі тварини, свого часу витіснені звідси людьми. Втім, зараз, коли пандемія коронавірусу пішла на спад і туристам дозволили відвідувати популярні місця відпочинку, виявилося, що тепер територію доведеться якось ділити.

Вплив коронавірусу на екологію

Вже за кілька місяців після початку пандемії коронавірусу, коли люди по всьому світу були фактично зачинені в своїх будинках, а відвідування популярних місць відпочинку було під суворою забороною, в ЗМІ час від часу спливали радісні новини про те, що дикі тварини почали повертатися на локації, які вони свого часу покинули через вплив людей. Так, навіть у знаменитих каналах Венеції помітили справжніх дельфінів, а спорожнілі через коронавірус пляжі Таїланду зайняли рідкісні шкірясті черепахи.

Відео дня

Читайте такожУ Бахрейні чайки розтовстіли та не хочуть літати - винен плов

Втім, не все так однозначно. В тому ж Таїланді сотні мавп влаштували бійку в спорожнілому через коронавірус районі. Річ у тому, що тварини, які звикли харчуватися за рахунок туристів, в часи пандемії залишилися без їжі. 

Крім того, нещодавно стало відомо, що у Середземному морі помітили руйнівний вплив пандемії коронавірусу на екологію. Групи волонтерів і дайверів з Греції проводять години під водою, аби зібрати сміття. Щомісяця в усьому світі використовують близько 130 млрд одноразових масок, і значна частина з них замість переробки потрапляє у довкілля. Одноразові маски вбивають морських тварин, які заплутуються у них або з'їдають їх і помирають.