Європейський союз з 15 червня 2020 року офіційно знімає обмеження на внутрішні подорожі та в межах Шенгенської зони. Як можна побачити на фото Reuters, на кордонах між країнами ЄС вишукувалися чималі черги.

Читайте такожУ Мінінфраструктури пояснили, чому не відновили регулярні авіарейси до Польщі та Італії

Зокрема, сьогодні планує відкритися Бельгія, Нідерланди, Франція і Німеччина. Польща та Італія зробили це кілька днів раніше, а ось Іспанія почекає до 21 червня. Тоді повинні зняти в країні надзвичайний стан. 

Водночас подорожувати всередині Шенгену вільно наразі зможуть лише ті українці, які легально проживають у цих країнах та перебувають там. А от з України поїхати до Європи наразі не можна, йдеться в сюжеті ТСН.

Відкривати зовнішні кордони Євросоюз планує з 1 липня, але поступово і не для всіх. Спочатку планують пускати громадян тих країн, які відповідають певним критеріям. Зокрема, де ситуація із захворюваністю на COVID-19 не гірша, ніж з ЄС, а також дотримані усі необхідні протиепідемічні заходи.

Якщо говорити про шанси України потрапити у першу хвилю відновлення подорожей до Євросоюзу, то поки вони не надто оптимістичні - кількість інфікованих коронавірусом в Україні наразі продовжує зростати.

Крім того, сьогодні відновили роботу більшість європейських авіакомпанії. Причому літають вони не лише всередині ЄС, а й до інших країн. В тому числі до України. Втім, перетнути кордон зможуть лише громадяни ЄС та ті українці, які мають право на проживання в країні Шенгену.

Втім, не всі країни відкрили сьогодні аеропорти для всіх країн. Приміром, Австрія продовжила заборону на прийом літаків з кількох країн Європи, а також України, Росії, Китаю та низки інших країн за межами ЄС.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, з 15 червня Україна відновлює регулярні авіарейси за кордон. На табло аеропортів вже засвітилися закордонні рейси, а на сайтах авіакомпаній активно продаються квитки. Втім, українцям все ж не слід поспішати планувати закордонні подорожі.