Більшість опитаних (69%) вважають введення воєнного стану запізнілим рішенням / фото УНІАН

Рішення про введення воєнного стану на 30 днів в окремих областях України підтримує лише третина опитаних, не підтримує - майже 60%.

Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", передає УНІАН.

Рішення про воєнний стан підтримує лише половина з тих, хто вважає Росію агресором. Рішення відносно більше підтримують жителі Західної україни (44%) і Центральної (39%) України, менше - на Півдні (24%), найменше - на Сході (14%); респонденти, які спілкуються вдома українською (45%), ніж російською (17%); дещо більше підтримують чоловіки (38%), ніж жінки (28%).

Відео дня

Читайте такожВ Україні введено воєнний стан у 10 областях (карта)

При цьому рішення ввести воєнний стан на 60 днів і по всій території України підтримують лише 14%, не підтримують - 76%.

Водночас, більшість опитаних (69%) вважають введення воєнного стану запізнілим рішенням, і переконані, що його потрібно було вводити ще в 2014 році після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі.

Майже дві третини опитаних допускають, що президент Петро Порошенко хотів ввести воєнний стан в Україні на 60 днів з метою перенесення президентських виборів.

При цьому, більшість вважають, що введення воєнного стану приверне увагу світової громадськості до російського-українського конфлікту (60%) і сприятиме впровадженню додаткових міжнародних санкцій проти Росії (55%).

Водночас лише 31% опитаних вважають, що введення воєнного стану допоможе поліпшити обороноздатність країни.

Аудиторія: населення України віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність:2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face).

Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%. Терміни проведення: 4-10 грудня 2018 року.