Десантний корабель ВМС США увійшов у Чорне море / фото twitter.com/USNavyEurope

Десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43) увійшов у Чорне море.

Про це повідомляється на сайті американських морських сил в Європі і Африці (NAVEUR-NAVAF), пише Українська правда.

"Входження USS Fort McHenry в Чорне море підтверджує нашу спільну рішучість забезпечити безпеку на Чорному морі і посилює наші міцні відносини з нашими союзниками по НАТО і партнерами в регіоні", - сказала командувач 6-м флотом США віце-адмірал Ліза Франчетті.

Відео дня

Зазначається, що корабель буде проводити спільні операції з союзниками і партнерами для забезпечення безпеки і стабільності в Європі.

USS FortMcHenry може розмістити на своєму борту до півтисячі морських піхотинців. Для їх висадки на борту передбачено розміщення десантних кораблів на повітряній подушці LCACs (до 5 одиниць) або десантних катерів LCM-6s (до 21 одиниць).

Читайте такожДесантний корабель морської піхоти США прямує до Чорного моря (фото)

Також на борту корабля розміщений майданчик для посадки і зльоту повітряних суден типу вертоліт або конвертоплан.

USS FortMcHenry проводитиме спільні операції з союзниками для гарантування безпеки і стабільності в Європі / фото marinetraffic.com

Як повідомляв УНІАН, Військово-морський флот США регулярно діє в Чорному морі відповідно до міжнародного права, включаючи Конвенцію Монтре.

Протягом 2018 року керовані ракетні есмінці класу Arleigh Burke USS Ross (DDG 71), USS Carney (DDG 64) і USS Porter (DDG 78), командно-контрольний корабель класу Blue Ridge USS Mount Whitney (LCC 20), десантний корабель-док Harpers Ferry класу USS Oak Hill (LSD 51) і високошвидкісне судно класу Spearhead USNS Carson City (T-EPF 7) проводили операції в Чорному морі.

Нагадаємо, через конфлікт у Керченській протоці до України прибув перший військовий корабель НАТО. 19 грудня розвідувальний корабель Королівського флоту HMS Echo пришвартувався біля причалу Одеського морського порту.

Відповідно до Конвенції Монтре від 1936 року, перебування військових кораблів нечорноморських держав у акваторії Чорного моря не може тривати довше 21 доби.