Зеленський порушить питання конкретних термінів деокупації Донбасу / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустріч в «нормандському форматі» порушуватиме питання конкретних термінів деокупації Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з прем’єр-міністром Чеської Республіки Андреєм Бабішем прес-конференції в Києві.

«Зустріч у «нормандському форматі» після того, як цей формат був заблокований з 2016 року, це вже успіх. Що стосується результатів «нормандського формату», то ми з вами повинні розуміти, що ми повинні вирішити питання війни на Донбасі саме дипломатичним шляхом. Цей шлях починається з перемовин. Тобто «нормандський формат» - це, перш за все, перемовини на вищому рівні і тому ми очікуємо цієї зустрічі», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПутін вимагає від України продовжити закон про "особливий статус" Донбасу

За словами Зеленського, зараз відбувається дуже серйозна підготовка до цієї зустрічі.

«Я хотів би реальних результатів. Кожного дня ми можемо дуже багато говорити про припинення війни на Донбасі та повернення наших територій, але ми не можемо просто про це говорити, треба домовлятися про повернення наших територій. Я говорю про хоча б зрозумілі якісь терміни. Я хочу говорити про повернення, деокупацію Донбасу з якимось більш менш чіткими термінами. Ми про це будемо говорити, я буду піднімати це питання», - наголосив Зеленський.