Ракети AGM-88 HARM вже на озброєнні ЗСУ / фото Defense Visual Information Center

Незабаром Україна отримає від США ще більше високошвидкісних протилокаційних ракет AGM-88 HARM, які вже сьогодні допомагають Збройним силам України "засліплювати" ворога.

Про важливість для ЗСУ отримання таких ракет розповів військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передає 24 канал.

"Потрібно засліплювати ворога. А засліплювати його можна тільки знищуючи системи радіоелектронної боротьби і радарів. Тоді відкриваються можливості для української авіації, безпілотників, проти яких не діють РЕБ-и, вони можуть більш вільно використовуватися", – зазначив він.

Відео дня

За словами Мусієнка, у тому, що в останні тижні ЗСУ завдають потужних ударів по засобах ППО ворога, велика заслуга і HARM, і безпілотників, і артилерії.

Раніше повідомлялося, що США тихо передали Україні високошвидкісні AGM - 88 HARM, призначені для самонаведення на промені радарів.

Наявність таких ракет у ЗСУ вже створює проблеми для російських радарів ППО, необхідних для захисту від українських вертольотів і літаків, а також для контрбатарейних радарів, що використовуються для виявлення української артилерії, включаючи американські РСЗВ.

Днями США підтвердили надання близько 800 мільйонів доларів додаткової військової допомоги Україні

Вас також можуть зацікавити новини: